Därför gör det ont att ta bort en tatuering

Det är inte speciellt skönt att ta bort en tatuering med laser, det håller nog alla mina kunder med om. Men varför gör det ont egentligen? Jo, så här är det: ju mörkare tatuering du har, desto ondare gör det eftersom det alstras mer värme från ljuset av lasern. På samma sätt som att en svart t-shirt blir varm i solen, eller att en bränner sig på skinnklädseln i bilen om den stått och blivit för varm. Ja, ni vet.

Så – ju ljusare tatuering, desto mindre smärta, och då även mindre påverkan på huden. Första gången är alltså värst, sedan blir tatueringen blekare och det gör mindre ont för varje besök.

”Men vänta nu!”, säger kanske någon. ”Det gjorde sjukt ont på mitt fjärde besök ju?”

Och ja, dagsform påverkar extremt mycket. Är du till exempel bakfull, stressad, hungrig, har sovit dåligt, är på väg att bli förkyld eller annat som påverkar kroppen så kommer en behandling att kännas mer än vanligt. Den enskilt största faktorn som påverkar känsligheten är dock hormoner. Så, grattis alla livmoderbärare, vi vinner åter igen världens sämsta pris, nämligen att oskyldigt lida på grund av vår menscykel!

Vet du med dig att du påverkas mycket kring ägglossning och/eller mens och tiden däremellan så välj en annan vecka när du går in och ska boka tid, veckan efter mens men före ägglossning är då att föredra. Här är ett wikipediadiagram som visar en standardcykel (där de tyvärr missat att lägga in bäst tid för laser, men jag fixade det):

427px-MenstrualCycle_sv.svg

Men – det går snabbt. Jättesnabbt. I runda slängar ungefär en ziljard gånger snabbare än vad det tog att göra tatueringen, så oavsett vecka så är det värt det.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s