Cover up inför sommaren?

Först gillar man luftballonger, men några år senare är man mer inne på ninjaekorrar i stråhatt som svärdar turkosa rädisor. Jag dömer ingen, vi har alla varit där.

Johan kom till mig en dag i början av mars med vad som vid en första anblick kändes som ett lite väl fräsigt projekt pga allt blått och lila. Men eftersom färg som är blekt är hyfsat lätt att täcka med ny färg så var det ändå viktigast att få bort en del av det svarta, och när vi fått det så blev valmöjligheterna lite bättre.

coveruptatuering
Ninjaekorren är gjord av Jacob Wiman / @blackmagicjakeMalmö Classic Tattooing

Bilderna är tagna
1) före vi satte igång (nähä?)
2) före den femte och sista behandlingen (alltså efter fyra behandlingar, den var således ytterligare lite ljusare innan den tatuerades över, och
3) efter att den nya tatueringen läkt.

Några saker som är bra att tänka på om man vill göra en cover up:

  1. Räkna med att den nya tatueringen kommer bli både större och mörkare än din gamla. Men – ju mer du lasrar, desto större valfrihet inför slutresultatet.
  2. Huden ska vara helt återhämtad innan du kan tatuera dig efter en laserbehandling. En gammal seglivad myt som håller sig kvar från den tiden när lasern var mycket elakare mot huden är att du ska vänta ett halvår efter sista laserbehandlingen, men det behövs inte. I fallet ovan startade vi i början av mars och kunden gjorde sin första sittning i början av oktober och den sista i slutet, totalt knappt åtta månader alltså. Och då var det ett tufft utgångsläge.
  3. Att huden är lasrad kommer inte påverka den nya tatueringen. Kortfattat beskrivet så skjuter lasern loss pigment från den gamla tatueringen som immunförsvaret sedan äter upp, och det kommer inte ha någon betydelse för det nya bläcket som sätts över. Det här är dock en process som sker över lång tid, så ursprungstatueringen kommer fortsätta blekas ytterligare under den nya, vilket gör att vissa partier kan se lite ljusare ut efter ett tag.
  4. Hitta en duktig tatuerare som du vet både vill och kan täcka över din gamla tatuering. Jag får in otroligt många kunder som gjort en cover up i tron om att de ska gilla den nya tatueringen bättre men som istället får något ännu större och svartare som kräver många fler laserbehandlingar än vad ursprungstatueringen hade behövt.
  5. Lasra dig (nästan) alltid först. Om du inte har en yttepytteminitatuering så är det en god idé att få din gamla tatuering så ljus som möjligt innan du sätter igång. Jag vet att det är förjäkla trist att vänta och att det är lätt att börja leta efter snabba vägar bort från en ful tatuering, men för att slippa ångra ännu en sittning så är det smart att försöka ha is i magen och göra något snyggt som du istället blir nöjd med resten av livet. Eller ja, tills du kommer på att du egentligen ville ha en ninjaekorre som svärdar turkosa rädisor, men då är du hjärtligt välkommen tillbaks till mig igen!

Är du sugen på att höra mina tankar om att bleka ner eller ta bort just din tatuering? Boka tid för en kostnadsfri konsultation här! Har du inte möjlighet att komma förbi studion så mailar du en bild på hej@bushelandpeck.se eller skickar den via messenger på min Facebooksida. Sätter du igång snart – och har rätt förutsättningar – så kan du vara nytatuerad och klar redan till semestern!

Vi hörs! / Mirijam

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s